5 Kasım 2024 tarihinde gerçekleşecek ABD Başkanlık Seçimi öncesinde kızışan yarış, son günlerde kripto para piyasalarını adeta kasıp kavuruyor. Başkanlığı döneminde kripto paralara pek de ilgi göstermeyen ancak şimdiki adaylığı sırasında kripto topluluğundan destek isteyen eski başkan Donald Trump’un yaptığı açıklamalar gündemde fırtına etkisi yaratıyor.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen bir etkinlikte Joe Biden’a atıfta bulunarak “Kriptodan yanaysanız Trump’a oy verin” minvalindeki açıklamaları ses getiren aday Trump, özellikle kendisi ve kampanyası ile ilişkili PolitiFi coinler üzerinde pump etkisi yaratıyor.

Donald Trump’ın önceki seçim kampanyası olan “Make America Great Again” sloganından yola çıkarak geliştirilen MAGA coin, CoinMarketCap verilerine göre bu yazı yazıldığı saat itibarıyla son 24 saatte yüzde 43 civarında yükselmiş görünüyor.

BABYTRUMP’taki artış yüzde 69 olurken MAGA VP ise son 24 saatte yüzde 53’ten fazla artarak dikkat çekici bir yükseliş kaydediyor. Eski başkan Trump ile ilişkili kripto coinler ile ilgili yükselişin sebeplerinden birinin de bu yazı yazıldığı esnada devam eden sus payı davası olduğu söyleniyor. Eski Başkan Donald Trump’ın eski avukatı Michael Cohen’e ilişkin ses kayıtlarının dinlendiği dava, Trump’tan esinlenen projelere ralli yaptırıyor.

PolitiFi coinlerin önümüzdeki günlerde ne şekilde performans göstereceği büyük bir merakla takip ediliyor. Kripto para piyasalarında Trump rüzgarı eserken erken davranan yatırımcılar, ABD Başkanlık yarışının etkisinden memnun görünüyor.

Pek çok kripto para meraklısı, indirimli fiyatlarla yatırım yapma imkanı sunan ön satış coinlerini bu sebeple tercih ediyor. Son dönemde adından söz ettiren Sealana ve Dogeverse isimli iki proje, ön satış performansları ile borsa listelemelerinin dört gözle beklenmesine yol açıyor.

Sealana Token 600 Bin Dolara Koşuyor

Kripto para piyasasına yeni katılan oyunculardan biri olan Sealana token satın almak isteyen yatırımcı sayısı gün geçtikçe artıyor. Ön satış etkinliği yakın zaman önce başlayan proje, saatler içinde 137 bin dolardan fazla fon toplamayı başararak kripto meraklılarının ilgisini çekiyor.

Sealana ön satış etkinliğinin başarısı akıllara SLERF ve BOME gibi Solana tabanlı popüler meme coin projelerini getiriyor. Solana ağının bir sonraki viral meme coin’i olmak isteyen Sealana token,  geleneksel ön satışların aksine bağış odaklı bir etkinlik ile yatırımcılarla buluşuyor.

Borsa listelemeleri öncesinde Sealana token satın almak isteyen yatırımcılar, pek çok ön satışta olduğu gibi aşamalı bir etkinliğe katılmıyor. Yatırımcıların yalnızca proje sayfasında yer alan kripto cüzdanına SOL göndermesi gerekiyor.

1 SOL karşılığında katılımcılar, 6 bin 900 SEAL token satın alma imkanı buluyor. Ön satışa katılmak için merkeziyetsiz bir cüzdan kullanmak gerekirken satın alınan tokenler etkinlik bitiminde airdrop ile sahipleriyle buluşuyor.

Şu ana kadar toplanan fonların 600 bin dolara yaklaştığı ön satışta proje ekibi, Solana tabanlı meme coin arayanları Amerikan Rüyası’nı gerçekleştirmek isteyen Sealana token projesine davet ediyor.

Dogeverse Token 13 Milyon Doları Aşarak Dikkat Çekiyor

İlk gerçek çok zincirli DOGE projesi olmak ve 10x yapmak için kolları sıvayan Dogeverse token ön satışında şu ana kadar toplanan fonlar 13 milyon doları aşarak 14 milyona koşuyor. İndirimli fiyatlardan Dogeverse token satın almak isteyen yatırımcılar, ön satışın son düzlüğüne giriyor.

Dogeverse projesi, 6 büyük blok zincirini bir araya getirerek benzersiz bir deneyim sunmak istiyor.  Ethereum, Solana, Avalanche, Base, Polygon ve BNB Zinciri arasında bir bağlantı kurmak için geliştirilen Dogeverse tokenin deneyimli proje ekibi, yenilikçi teknolojiler ile hızlı, verimli, düşük maliyetli ve güvenli bir zincirler arası dolaşım sağlamak istiyor.

6 blok zincirini birbirine bağlayarak kripto topluluklar arasındaki bariyerleri aşan Dogeverse token ön satışı yoğun ilgi görüyor. DOGE projesini tek zincirin ötesine taşıma amacıyla geliştirilen Dogeverse token satın almak isteyen yatırımcılar, aşamalı bir etkinlik ile ön satışa katılabiliyor.

Aşamalı ön satışın her kademesinde yatırımcılar, farklı bir fiyat ile karşılaşıyor. Bu strateji, borsa listelemeleri öncesinde erken yatırımcıların potansiyel kazanç elde etmesini mümkün kılıyor. Mevcut aşamada Dogeverse token satın almak isteyen yatırımcılar, 0,00031 dolar ödüyor. Yatırımcılar dilerse avantajlı staking özelliğinden faydalanarak pasif gelir elde etme imkanı da buluyor.

Staking paneline göre şu ana kadar kilitlenen Dogeverse token sayısı 25 milyarı aşıyor. Projenin APY’si yüzde 62’de konumlanırken ETH bloğu başına ödüller 6088,28 Dogeverse token oluyor. Staking ödüllerinin iki yıla yayılarak dağıtılması planlanırken bu karar topluluk desteğini uzun dönem devam ettirmeyi amaçlıyor.

Dünyanın ilk gerçek çok zincirli DOGE projesi olmak isteyen Dogeverse ön satışına katılmak için yatırımcılar, devreye alınan blok zinciri bağlantıları sayesinde çeşitli ödeme imkanları buluyor. Dogeverse token satın almak isteyen kripto meraklıları yavaş yavaş sona gelen etkinlikte, ETH, USDT ve kart işlemlerinin yanı sıra BNB, MATIC, AVAX, BASE ve SOL ile ödeme yapabiliyor.