Sezon başından bugüne kadar bir gün olsun hiçbir maddi sıkıntı yaşamayan ve flaş transferler yapan Samsunspor'da 20. haftanın geride kalmasına rağmen hala liderliği ele geçirilememiş olmasının sebepleri camiada tartışılmaya başlandı.

Sezon başı konulan şampiyonluk hedefine ulaşmak için başta Yıldırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım olmak üzere Samsunspor Kulüp Başkanı İsmail Uyanık ve yönetim kurulu çalışıyor.

Öyle ki futbolcuların yediği önünde yemediği arkasında diyebiliriz. Yaklaşık 30 kişilik oyuncu kadrosundan neden hala sahaya iş yapacak bir onbir ile maça başlayamıyoruz. Kadro mühendisliği mi doğru yapılmadı?

Örneğin Erhan Kartal sezonun ikinci yarısında oynadığı tüm maçlarda etkisiz olduğu halde yedeği olmadığı için oynatılmak zorunda kalıyor. Bu bir örnek tabii ki. Bunun gibi orta sahada ki oyuncu kalabalıklığını da verebilirim. Bu kalabalık isim listesi sonunda oyuncunun ismine veya geldiği kulübe takılı kalan hocanın da kafası karışıyor.

Kısacası Samsunspor'da yolunda gitmeyen bir şeyler var. Bu nedenle de ilk değişiklik teknik adamda yapıldı. Sancaktepe maçında ilk kez takımın başında çıkan İsmet hoca beklediği gibi bir Samsunspor ile karşılaşmadığını söyledi.

Her takım mecbur kaldığı zaman teknik adam değişikliği yapar ve bu takıma artı bir motivasyon olarak döner. İsmet hoca kadro ile fazla oynamadığı halde sanki bu değişikliği protesto edercesine sahada mücadele etmeyen, birbiri ile didişen oyuncuların olduğu gördük.

Bundan sonra top sende hocam. Eğer takım içinde mücadele etmeyen, giydiği formanın değerini bilmeyen oyuncu varsa hiç gözünün yaşına bakma. Generaller takımı olmuşuz. Bu ligde mücadele etmeden puan alınamayacağının farkında değiliz. Buradaki un ve şekerden helva yapmak sana kalıyor hocam. Acırsanız acınacak hale düşersiniz. Gözünde galibiyete inanmadığını gördüğün hiçbir oyuncuyu adına, kariyerine, kimin transfer ettiğine bakıp sahaya sürme.

Yönetim ve taraftar senin arkanda. Samsunspor'un parasının yanında şampiyonluğu da gitmesin.

Bu takımın en genç oyuncusu ile maça başlasan yüreğini ortaya koymayan, taşıdığı formanın değerini bilmeyen en kariyerli oyuncudan daha iyidir.

Bu takım ikinci yarıda oynadığı 3 maçta 5 gol yedi, 4 gol attı. Sadece 3 puan alabildi. Bu kadar çok gol yiyerek şampiyon olan takım ben görmedim. Gören varsa söylesin. Bu istatistik ancak ligde kalma mücadelesi verenleri mutlu eder. Şampiyonluk yarışındaki rakiplerimiz puan kaybetmese sıralama olarak bugün çok daha sıkıntılı olacaktık. Çok geri pas yapıyoruz. Dikine oynama yerine geride kalecide dahil al gülüm ver gülüm oynuyoruz.
Takımı ayakta tutan orta sahadır. Ben size isim vermek istemiyorum ama Samsunspor'un kazandığı maçlardaki kadrosunu incelemenizi tavsiye ederim.

İstanbul'dan mağlup dönmenize rağmen hafta sonu oynanacak Eyüpspor maçının hazırlıklarına taraftar desteği ile başladı. Taraftar size güveniyor.

Samsunspor haricinde yazmak istediğim bir konu daha var. TFF Samsun Bölgesi U14 Milli Takımı seçmeleri için 18 kişilik kadro dün bir araya geldi ve antrenman yaptı. Samsun ve diğer illerden gelen oyuncuların heyecanı görülmeye değerdi. Orada yakışıksız olan tek şey çocukların giydiği eşofmanların arkasında ki alkollü bir içeceğin reklamıydı. Her şeyin para olmadığını yukarıdakilere birilerin hatırlatması lazım. Gençler kötü alışkanlıklardan böyle mi uzak tutulacak?
Kalın sağlıcakla...