Geçen sezon tam altı hafta bekledik rakip fileleri topla buluşturabilmek için. Altıncı hafta Ege temsilcilerinden Denizlispor'a Halil İbrahim Pekşen'in attığı golle, hem sezonun ilk golünü atmış hem de 1-0'lık skorla ilk galibiyetimizi almıştık. Yine ilk galibiyet, yine ilk gol, yine Pekşen, yine bir Ege temsilcisi, iki fark, ikinci hafta ve rakip Manisaspor olması.
Bu sezon hedefi yüksek olan Samsunspor, Manisa deplasmanına mutlak galibiyet için gitti. Geçtiğimiz hafta iki takımı da izledim, eksik kadroyla çıkmamıza rağmen Gazişehir karşısında iyi bir futbol sergilemiş sadece sonuca gidememiştik. Rakip Manisaspor'un hezimete uğradığı Çaykur Rizespor maçının ardından, Manisaspor'un bu kadar direnebileceğini düşünmemiştim, rahat bir galibiyet bekliyordum açıkçası.
Ev sahibi olmanın avantajıyla maça hızlı başlayan Manisaspor'du. Maç süresince kullandığı sekiz köşe vuruşunun dördünü ilk beş dakika içerisinde kullanması da bunun göstergesiydi. Yirminci dakikadan sonra dengeyi sağlayıp biz de dişimizi göstermeye başladık.
Angan'ın birçok pozisyonda ofsayta düşmesi, pozisyonları da öldürmesi anlamına geliyordu. Ayrıca Angan'ın gereksiz kart görmesi ilerleyen haftalarda bizi sıkıntıya koyabilir. Kart demişken, Ramazan Övüç için de bu konuda uyarılması gerektiğini düşünüyorum. Ramazan da çok pozisyonda gereksiz itirazlar yapıyor, ona çok ihtiyacımız var cezalı duruma düşmesi Samsunspor için önemli bir kayıp olur.
Geçen hafta nazar değmesin dediğimiz savunmamız bu maçta inanılmaz hatalar yaptı. Rakip biraz daha becerikli olsaydı, değil galibiyet mağlup bile ayrılabilirdik. Halil İbrahim geçen hafta sahanın en mücadele edenlerindendi. Bu maçta da kendine güvenenleri mahcup etmedi ve galibiyet getiren tek golün sahibiydi. Oysa golden birkaç dakika önce daha net pozisyonda yeni transfer Angan faydalanamamıştı.
Alpay Hocanın oyuncu değişikliklerinde Chibuike'in yerine Enes İslam'ı sürmesi, bana göre yanlıştı. Yorulduğunu düşünerek oyundan aldığı Pekşen'in yerine oyuna giren ve herkesin merakla beklediği Samaras'ın ağırdan takılması, oyundan çıkandan çok giren daha yorgun gibi durdu.
Hakem Abdülkadir Bitigen'in yönetimi iki tarafı da mutlu etmeyerek, gereksiz çaldığı düdükler maçın seyir keyfini düşürdü.
Sonuçta deplasmandan alınan çok önemli bir üç puan var, bunun için sevinçliyiz ama eksiklerimiz var ders çıkarmamız gereken bir maçtı. Önümüzdeki haftalarda bunu minimuma düşürdüğümüzde; bu kadro bu ligde ses getirecek diye düşünüyorum...
Ayrıca PFDK cezaları yine Samsunspor'u es geçmedi diye sitem ediyoruz. İyi de merdiven boşluklarından gelecek cezaları zaten biliyoruz ama bir türlü ders çıkarıp önlemini alamıyoruz. Esame listesinin geç basılma nedeni, stadyum düzenekleriyle ilgili de olsa önlemi alınmalıydı.
Takım otobüsü maçtan bir buçuk saat önce stadyumda olması gerekiyor. Eski stadyumda bunun da ihmaline sıkça şahit olduk. Bir gün böylesi bir durumdan da ceza alırsak şaşırmam. Ne dedik aldığımız cezaları önemli olan ödemek değil , ders çıkarıp bir daha o cezayı almamaktır önemli olan.