Üç gün önce lider Çaykur Rizespor karşılaşmasında inanılmaz mücadele eden, inanılmaz efor sarf eden oyuncuların, hemen 3 gün sonra oynanacak olan zorlu Elazığ maçında nasıl bir performans sergileyeceğiz merak konusuydu.

Gördük ki Besim Durmuş'un gelişiyle yakalanan hava devam ediyor, yüzler gülüyor. Güzel oyun ve mücadele skora da yansıyınca bu sezon yeni stattan taraftarımız ilk kez bu kadar keyifli, huzurlu ve mutlu ayrıldı. Hep ecel teri döktük, hep içimiz yandı iki farklı bir skor tabelada göremedik Gaziantepspor maçını saymıyoruz zaten.
Besim Durmuş hoca bu kısa sürede radikal kararlar da almış gördüğümüz kadarıyla. Haftalardır eleştirdiğimiz Ayite, sahanın en iyilerinden birisi olurken, arkadaşlarından Angan ve Chibuike, değil sahada yedek kulübesinde bile göremeyince bu işin şakası olmadığını kendisi de anladı sanırım.
Bu maçın analizi olmaz. İhtiyacımız olan üç puandı, ihtiyacımız olan birlik beraberlikti, ihtiyacımız olan yüzlerinin gülmesiydi. Bugün bunları yaşadık. Hafta içinde oynanan bir karşılaşma olmasına rağmen maça gelen ve 90 dakika hiç susmaksızın bir takım böyle desteklenir dedirten, büyük Samsunspor taraftarını ayakta alkışlamak bile azdır. Bizlere bu güzel tabloyu yaşatan futbolcu kardeşlerimize, Besim hocamıza bir o kadar da önemli olan Kayyım yönetimine, tabii ki meşaleyi ateşleyen Sayın Valimiz Osman Kaymak beyefendiye çok teşekkür ediyoruz.
Bu maçtan alınacak galibiyet çok önemliydi, eğer puan kaybı yaşasaydık, o kaos Gaziantep'e kadar devam eder ve o maçı bile kaybedebilirdik. Kısacası bizim için ligin kırılma anı bu maçtı diyebiliriz. Alpay Özalan'ın gidişiyle gelen Besim hocaya verilen bir maçlık şansı bile iyi değerlendirmesine rağmen, yerli malından rahatsız olanlar ne de olsa Fenerbahçe patentli diye midir bilmem ama Engin İpekoğlu'nu getirdiler. Sanki ölü toprağı serpildi Samsunspor'un üzerine, yaptıkları ortadaydı. Görüldü ki Engin hocayla da bu saat yine durdu. Saatin bakımı için Besim hocaya bir şans daha verildi ve herkes gördü ki DURMUŞ saatler BESİM'le çalışıyor.
Maç sonu stadyumda sıcağı sıcağına ancak bu kadar yazabildim, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Son sözün ne diye sorana da diyorum ki lütfen yerli malından kimse rahatsız olmasın saygılar...