Bir tarafta milyon dolarlık topçular, diğer tarafta maç arifesinde takımı kampa giren ve kulübünün yemek çıkaramaması nedeniyle yemeklerini dahi evinde yiyen onurlu çocuklar.
Yine bir tarafta her galibiyet sonrası prim dopingi yapılan takım, diğer tarafta küme düşmesi kesinleşmiş şehrinin onuru için savaşan O şehrin onurlu çocukları.
Bu sezon Gaziantepspor 11, Samsunspor 24 gol atarken bir nevi ligin en az gol atan iki takımının mücadelesiydi bu maç.

Oyunun ilk yarısında hem kontrolsüz, hem ciddiyetsiz bir oyun sergiledik. İlk yarı bittiğinde soyunma odasına giden oyunculara Besim Durmuş hocanın söyleyecekleri ve konuşması gerekenler çok önemliydi. 'Silkelenin, kendinize gelin, siz bu değil siniz' gibi önemli bir mesaj vermeliydi. Bilmiyorum belki verdi ama yeterli mi değildi. Ona rağmen mi oynamadılar anlamış değilim.

Geçen hafta sergilenen oyunla, bugünkü oyuna baktığımızda futbolcular, biz bu takımı ligde tutarız ama bizden daha fazla bir şey beklemeyin mesajını verdiler aslında. Çünkü bu maçı kazanmamız durumunda içeride oynayacağımız maçla birlikte play-off hesapları yapılacaktı. Ama ne olursa olsun başka takıma mağlup olsalar bu kadar zorumuza gitmezdi. Küme düşmesi kesinleşmiş bir takıma karşı bu kadar vasat bir futbol sergilenemez.
İyi oynarsın gol kaçırırsın, buna sözümüz yok ama gol kaçıran da, galip gelen de takımda henüz Elit Ligi kadrolarında yer alması gereken bildiğimiz delikanlı çocuklar yahu.
Ve bu çocuklar tam dokuz gol pozisyonuna girdiler, bakmayın tecrübesizliklerinden skora yansıtamadılar. İlk yarıda Samsunspor'un ciddiyetsiz oyun sergileyişi rakibi daha da cesaretlendirdi.
Şimdi tamam bu takım transfer yapamadı, biliyoruz ki kadromuz dar. Haftalardır Muhammet Beşir neden oynatılmıyor sitemi yaptık bende dahil. Bir futbolcu yedekte kalsa kendine bakacak her daim hazır olacak, kısacası çok çalışacak. Ama Muhammet kendine bakmıyor. Bir dargınlık, kırgınlık, kızgınlık var iyi de kardeşim, iyi futbolcuysan sana şans verildiğinde işte ben buyum dedirtmen gerekiyor. Oyuna gireli 5 dakika olmuş sıfır performans sergilediğin gibi, rakip karşısında dökülüyorsun adeta.
Çok adamla ileri çıktığımızda geri dönemediğimiz gibi rakip taktik olarak çok adamla bizi ofsayta düşürdü. Bununla birlikte kaptıkları her topta bu kez onlar çok adamla gelip savunmamızı az adamla yakaladılar, ileriden dönemedik. Golü de öyle kazandılar, kaldı ki bunu oyun içerisinde birkaç kez denediler.
Samsunspor iki haftada iki farklı oyunu sergiledi, geçen haftaki takımdan bu hafta eser yoktu. Çok garip, galibiyet primi var, mücadele yok. Düşmüş takım karşısında onursuzca savaşıyorsunuz. Kulübe önünde kendini parçalayan Besim hoca kadar çırpınsaydınız, sonuç böyle olmazdı. Sizin peşinize kilometrelerce gelen taraftarımız için bu savaşı kazanmalıydınız. Onur savaşını siz hak etmediniz, hak eden kazandı.