Öncelikle okurlarımızı sevgiyle selamlıyorum. Sizleri Samsunspor'dan daha HABERdar edebilmek adına, şehrimizin en çok okunan, ilkeli doğru ve tarafsız gazetesi HABER'de sizlerle olacağımı belirtirken, bana da sayfalarında köşe verdikleri için Haber Medya Yönetim Kurulu'na teşekkür ediyorum.

Evet Samsunspor'a gelince; 2016 - 2017 sezon hazırlıklarının birinci ve ikinci etap kamplarını Kızılcahamam'da tamamlayarak Samsun'a döndüler ve bugün de Nuri Asan Tesisleri'nde top başı yapacaklar. Biz de taraftarın sesi ekibi olarak, iki kez takımımızı yerinde ziyaret ederken, hem futbolcularla hem de teknik ekiple sohbet etme imkanı bulduk.

Her ne kadar oyuncuların azimli çalışmalarına şahit olduysak da onların kafaları, futbolcu borçlarıyla ilgili basında çıkan puan silme ve küme düşme haberlerine takılırken, üzüntülerini bizlerle paylaşmışlardı.

Giresunspor ve Balıkesirspor maçlarından sonra, Ümraniyespor'la birlikte 3. hazırlık maçımızın oynanacağı gün, futbolcularımızın talihsizliği bu kez de gıda zehirlenmesi olurken; hazırlık maçı iptal edildi. Endişe edilecek bir durum yok. Çalışmalara Nuri Asan Tesisleri'nde devam edilecek. Süper Lig ekiplerinden Bursaspor ve Çaykur Rizespor'la da hazırlık maçı yapılması planlanıyor.

Nedense hiçbir sezona hevesle başlayamıyoruz. Önce CAS'tan gelen transfer yasağı, sonra futbolcu alacaklarını önü ardı kesilmeden kulübün eşiğine dayanması. Sezon öncesi şehrimizin dinamiklerinin verdikleri sözler doğrultusunda devam kararı alan Sayın Başkan Erkurt Tutu ve yönetimi beklediği desteği alamayınca, kendi imkanlarını her ne kadar zorlasalar da işin içerisinden bir türlü çıkamadı ama bu zor günde gemiyi de terk etmediler. Kulübümüzün imdadına Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç yetişti. Zaman zaman taraftardan her ne kadar eleştiri almış olsa da ülke olarak yaşadığımız bu zor süreçte Samsunspor'u da unutmayıp gerekli planlamayı yaparak, derin bir nefes aldırdığı için Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a çok teşekkür ederiz.

Şu kulübe gerçekten yazık, Süper Lig'den kalan süper borçlar dur durak bilmiyor. Takımda doğru dürüst forma şansı dahi bulamayan, beş para etmeyen, bugünse çok parayla alacaklı olan futbolcu borçları. Yanlış kararlar, yanlış tercihler, yanlış yönetim ve gittikçe bataklığa gömülen bir Samsunspor. O günün yanlışları kulübün geleceğine darbe yapmıştır.

Mevcut yönetim ve eski Başkan Kazım Yılmaz arasındaki polemiğe girmek istemiyorum. Her iki tarafın açıklamaları da basında yer aldı. Ama Kazım Yılmaz'ın yaptığı açıklamada bir söz dikkatimi çekti. 'Korktuğumdan değil SAMSUNSPOR SEVDAMDAN elimden geldiği için yaptım' diye. Ama bu büyük taraftarın da unutamadığı bir söz var, demiştiniz ya 'Bu takım amatöre de düşse layık olduğu yere çıkana kadar buradayım'. Bu sözünüz halen hafızalarda. Şimdi bu taraftar sormaz mı bu mudur Samsunsporluluğunuz diye?

Evet ne olursa olsun şimdi takıma destek zamanı; bakınız ülkemizin tüm siyasileri konu vatan olunca hem Meclis'te hem de meydanlarda kenetlenip omuz omuza verdiler. Bu örnek misali takımımızın bu zor döneminde bizler de taraftarımızla, basınımızla, siyasilerimiz ve şehrimizin dinamikleriyle bütünleşip kenetlenmemiz gerekiyor. Bugün değilse ne zaman değil mi?

Saygılarımla...