Sayın Valim, Sayın İl Emniyet Müdürüm, Sayın başkanlarım.
Sizler Samsun şehrimizin çok değerli mülki amirlerisiniz. Biliyoruz ki sorumluluklarınız ağır, amacınız şehrimiz insanlarının huzurunu sağlamak.

Sayın Valimiz Osman Kaymak beyefendinin bir sözünü sizlerle paylaşarak yazımın devamını getirmek istiyorum: " Gördüm ki Samsun halkı Samsunspor'u önemsiyor onun için bu şehrin Valisi olarak halkın önemsediği Samsunspor'a destek veriyor ve yanındayız" demiş ve gerçekten de Samsunsporun en zor gününde yok oluşa doğru sürüklenirken , şehrimizdeki bütünlüğü sağlayarak sahip çıkmış ve küme düşmesine rağmen büyük Samsunspor taraftarı, Valimizi bağrına basmış tribüne 'Osman Baba' pankartı asarak, her maç yine Osman Baba tezahüratlarıyla tribünleri inletmişlerdir.

Ligin başladığı günden bugüne taraftarın isyanı tavan yapmış durumda. Her program bu konuyla ilgili mesaj yağmuruna tutuluyoruz, bu isyanı yapan taraftarımız seslerini duyurmak istiyor. Bizlere gelen o mesajları Taraftarın Sesi olarak eğer sizlere duyurmazsak, taraftarımız karşısında bizler de görevimizi yapmıyor oluruz.

Taraftar diyor ki...

Başka şehirlere maça gittiğimizde paramızı uzatıp, biletimizi alıyoruz, ne 'TC'mizi veriyoruz, nede kimliğimizi soruyorlar. Sonrasında tek arama noktasında üzerimiz usulünce aranıp, tribüne çıkıyoruz. Samsun ilimizin ülkemiz coğrafyasındaki yeri farklı mıdır?

Başka şehirde sinema bileti gibi 'al gülüm ver gülüm' satılan maç biletlerini, tek gişeden bir saatte neredeyse binlerce kişiye satarken, bir saatte bizim gişelerimiz yirmi kişinin işini zor görüyor. Sistem kaynaklı tamam ama bizim taraftarımız gişelerde adliye girişi gibi neden sorgulanıyor, bu sistem neden sadece bize uygulanıyor. Herkesin işi var, gücü var. Bir doksan dakika maç izleyebilmek için iş vereninden yarım gün izin almak zorunda kalıyor?

Her yerde tek arama noktasından geçerken, burada bir çok yerde aramaya tabi tutuluyoruz. Bir baba diyor ki, 'Kızımla arama noktasına geldik kimlik soruldu, ben gösterdim kimliği geçtim fakat 10 yaşındaki kızım aceleyle unutmuş, sen geç kızın kalsın geçemez. Kaldırıma oturup gözyaşı döken kızımla döndük geri evimize geldik.'
Bende yorum sizin diyorum. Çocuğumuzun yanında çamaşırımıza kadar aranmak bizleri rencide ediyor diyor taraftar biz değil.

Samsunspor'u önemseyen şehrimiz insanlarının tuttukları takım için gittikleri stadyumda galipte gelinse huzuru kaçıyorsa, o zaman bizlerde Sayın Valimize, Sayın İl Emniyet Müdürümüze, Sayın Kulüp Başkanımıza sesleniyoruz, sizleri seviyoruz ama lütfen gereğinin de yapılmasını önemle arz ediyoruz.

Samsunsporluluklarından hiçbir zaman şüphe duymadığımız çok değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Zihni Şahin ve değerli Samulaş Genel Müdürümüz Kadir Gürkan'a da sesleniyoruz. Sezon başında taraftarımıza ücretsiz raylı sistem müjdesi verdiğiniz için teşekkür ediyoruz. Ama bu konuyla ilgili sıkıntı varsa bunu da dile getirmek zorundayız. Raylı sistemin başladığı noktadan Tekkeköy stadyum durağına gelişi için verilen iki saatlik süre kesinlikle ve kesinlikle yetersizdir. Bu uygulamadan faydalanmak isteyen taraftarlarımız duraklarda beklemek zorunda kalıyorlar. İki saatlik zaman zarfında stadyuma girebilmek için birçok olumsuzlukla karşılaşıyorlar. Stadyum çevresindeki yığılmaları önlemek istiyorsak eğer maçın başlama saatinden 3 saat öncesi uygulamanın başlaması doğru olandır. Bu konuya anlayışla yaklaşacağınızdan ve gereğini uygulamayacağınızdan hiç şüphemiz yok.

Mademki uyanış sezonu o zaman şahlanmış taraftarımızı yıldırmayalım, küstürmeyelim. Samsunsporumuzun bulunduğu lig, siz mülki amirlerimizin de bulunduğu ligidir. Samsunspor, Süper Lig'de olursa sizler de, bizler de kısacası halkıyla birlikte Samsun şehri de Süper Lig'de olacaktır.