Önce istifa edin, sonra kulübü terk edin...
Dilencisiniz, hırsızsınız...
Yeteeeer...
Evet bunları diyenler nerede?
Daha doğrusu dedirtenler nerede?
İstifa etmesi istenilenler oradaydı ve listede sunmadılar Divan Kurulu'na.
Evet meydan orasıydı ama koskoca şehirden bir pehlivan çıkmadı. Eski futbolculardan oluşan bir yönetim listesi Divan Kurulu'na sunuldu.
Kabul görülmedi çünkü yarısından fazlasının üyeliği yoktu. Diyeceksiniz üye yapmadılar.
Bende diyorum ki, bu abilerimiz arkadaşlarımız yeni mi jubile yaptılar? Yıllarca futbolcu olarak bu kulübün ekmeğini ye, üye bile olma şimdi 'yönetici olacağım' diye üye olmaya kalk, sonra yapmadılar diye serzenişte bulun.
Hani hep salladığımız birisi var ya, bu şehri sattı dediğimiz birisi var ya, isim olarak hep önümüze geçer korkusuyla bu camiaya yaklaştırmadığımız Avrupa ve Türkiye gol kralı Tanju Çolak'ın bu kulübe yıllardır üyeliği var biliyor musunuz? Buda sallayanlara kapak olsun.
Haaa yapsaymış listesini aday olsaymış diyenler, onun başkanlık hevesi yada böyle bir egosu yok ki. Her türlü hizmete göreve varım benden faydalanın yeter ki isteyin derken, biz dünya futbolunda 48 efsane arasına girmiş bir değerimizi ne yazık ki onure etmesini bile bilemiyoruz Samsunspor Kulübü ve camiası olarak.
Yapılan kongredeki bir ayıbı da sizlerle paylaşmak istiyorum. O gün ne yazık ki kongreyi bile gölgede bırakan acı bir haberle uyandık o sabah. Samsun'da çok sevilen bir isimdi Mehmet Soykan, hem Samsun basınında, hem taraftarlar arasında bir değerdi bizim için. Ani bir şekilde aramızdan ayrılması bizi çok üzdü. O gün bir çoğumuz kabristandan direkt kongre salonuna gittik ve yerimizi aldık. Hepimiz içimizde taze acısını yaşarken, kongre salonunda, açılış konuşmasını yapan ne kulüp müdürü, ne kulüp başkanı, ne bir yönetici hele hele Divan Kurulu'nun hiç ağzına almaması çok ama çok büyük ayıptı. Bende eseflen kınıyor, Mehmet Soykan kardeşime Allah'tan rahmet kederli ailesi ve sevenlerine sabır diliyorum.
Evet ne olacak bu Samsunspor'un hali..
Çok sık sorulan bu soru artık daha fazla sorulmaya başlayacak. Ne olacak bu Samsunspor'un hali. Bu takım kampa gidecek. Bu takımın oyuncuları parası ödenmezse kulübü terk edecek. Peki kiminle kampa gidecek, başkan yok, futbolcu yok, para yok. Bu daralan zamanda bu kulübe kim sahip çıkacak. Gerçekten Samsunspor yok olmaya mı gidiyor?

Divan kurulu bombayı yine Erkut Tutu'nun kucağına bıraktı. Daha önce bir köşemde yazmıştım, TUTUnacakmıyız? TUTUşacakmıyız?
Siz ne dersiniz bilmem ama bence TUTUştuk bile...