TFF 1. Ligi'nde devrenin son haftasında lider Göztepe'yi ağırladık.
Zor günlerden geçen Samsunspor, evinde oynamasına rağmen maçın favorisi hiç şüphesiz rakip Göztepe'ydi. Gerek ligdeki sıralama gerekse iki takımın kadro değerleri rakibinde favori gösterilmesinin nedenlerindendi. Geçen sezon forvet oyuncumuz Kone'yi keşke kadromuzda tutabilseydik derken, rakip bu oyuncuyu kadroya bile almadı yani daha etkili oyuncuları vardı.
Bugüne kadar izlediğimiz Samsunspor, adeta saman alevi gibi. Mağlup olmamıza rağmen Eskişehirspor maçında göz dolduran bir oyun sergileyen takımı, Giresunspor maçında tanıyamadık, giydikleri formaya yakışmayan bir oyun sergilerken tarihi fark yemekten üç golle kurtulabildik.

Bu hafta ise maça müthiş başladık, bir an rakip şaşırdı çünkü beklediği Samsunspor değil, yırtıcı, gole aç, saldıran bir takım vardı karşılarında. Fatih'in henüz maçın başında sakatlanması kulübesi kısıtlı kenar yönetimini zora soktu. Mecburi değişikte oyuna giren Ercan Yazıcı beni şaşırttı. Bu güne kadar izlediğim en kötü performansına şahit oldum. Sanki onunda kafası rahat değil gibi, ama nedeni nedir bilemem.

İki haftadır Furkan'ın bireysel hataları ön plana çıktı. Yediğimiz birinci golde, be kardeşim topa çıkıyorsun rakip senden korkacağına sen çekingen davranınca bedeli ağır oldu. O bölgede bir kalecinin dokunulmazlığı var, öz güvenini yitirmiş gibisin.

Sahada mücadele vardı ama Hasan Kılıç ve Zola daha göze batanlardı. Osman Hocanın elindeki malzeme bu, ne kadar iteleseniz de olmayınca olmuyor. Samsunspor karşısında üstünlüğü sağlayan her rakip profesyonellik gereği yata kalka maçı bitiriyor.

Şimdi taraftarın gözü devre arası transfer yasağı açılacak mı? Allah muhafaza açılmaması durumunda paraşütsüz düşeriz hatta düştük derim ben. Onun için şimdi birlik beraberlik zamanı, hadi bakalım şehrimizin önde gelen işadamları, siyasileri, idari amirleri top sizde. Milletin transfer yasakları nasıl kalktıysa bu şehirde sizden elinizi taşın altına koymanızı hatta gerekeni yapmanızı bekler...
Evet top sizde...