Ligin başlamasına yaklaşık bir aya yakın zaman kaldı.
Yeni sezona henüz kariyer yapamamış, yeni bir isimle anlaşarak doğru mu yapıldı, yanlış mı yapıldı bilemiyoruz, bunu zaman gösterecek. Haaa başarıya aç, başarılı olmayı en az senin kadar Alpay Hoca da isteyecek elbet. Ama istemek bazen yetmeyebiliyor.
Takım Erzurum kampında lig hazırlıklarını sürdürüyor, iç transfer, dış transfer derken şu ana kadar on bir isim imzaladı. Gelecek olanlar da var diyebiliyoruz.
Peki hedefi Süper Lig olan bir takım için şu an izlenen transfer politikası ne doğrultuda? On bir transfer az değil, görünen köy kılavuz istemez. Açık söylemek gerekirse; evet bu takım kafaya oynar algısı henüz yok içimizde.
Yabancı oyuncu sayısı neredeyse sınırsız denilecek kadar olan Süper Lig'de zaten forma şansı bulamayan yerli oyuncular TFF 1. Ligi'ni imzalamak zorundalar, onun için sıradan bir oyuncunun gelip bize imza atması, açıkçası beni çok da heyecanlandırmıyor. Bu sezon hedefe oynayan takım sayısı fazla. TFF 1. Ligi'ne yeni yükselen örneğin bir Ankaragücü'nün yaptığı transferler bile zirve hesapları olduğunu gösteriyor.
Yapılan kongre sonrası Erkurt Tutu yönetimi güven tazeledi. Ama bu şehirde halen passolig kıranlar, yönetimi protesto edenler, hatta şimdilik sessiz duranlar var.
Geçmiş bütün yönetimler dahil, taraftarla sıkıntı yaşamak istemiyorlarsa, önce tribün liderlerini susturarak önlem alıyorlardı. Doğru mu? Tabi ki değil. Doğruluğuna inanmam için yanlışlar karşısında tribünde taraftara alkış tutturan bizim büyük Samsunsporlu abilerimiz, kardeşlerimiz bildiklerimizi artık stadyumlarda göremiyoruz. Bu kadar mıydı Samsunsporlulukları?
Onun için artık taraftar da kulüplerde neler olduğunu, neler döndüğünü az çok neyin ne olduğunu biliyor. Sen her konuda taraftarı karşına alırsan, yarın yaşanabilecek olumsuzlukları da göze alman gerekiyor. Bu günlerde Süper Kupa gündem oldu. Taraftar haklı olarak, yeni stadyumda ilk resmi maçta gönül verdiği takımı izlemek istiyor. Milli maçlara olsun, kupa maçlarına olsun, ev sahipliği yapmak bir şehir için elbette önemli ama taraftarın gönlünü de kırmamak adına bir çaba sarf edin lütfen. Mesela lig öncesi her yıl yapılan TSYD Kupası turnuvasının Samsun'da oynanması için bir talep yapılabilir. İlk maçımızı böylesi bir resmi maçla açmak bile taraftarın gönlünü almaya yetecektir.
Şimdi tekrar ediyorum ve diyorum ki...
Taraftarını hiçe sayma...
Taraftarını karşına alma...
Aksi halde Allah muhafaza, takımın kötü gitmesi durumunda, yaşanacak kaosun camiayı nerelere sürükleyeceğini, tehlike çanlarının acı sesi kulağımıza gelmeden Erkurt Tutu ve yönetimini şimdiden uyarmak isterim...