Hani deriz ya 'Nerede bu millet, nerede bu devlet' diye...
Bende diyorum ki;
Nerede bu Samsun, nerede bu taraftar, nerede işadamlarımız, bu kadar mıydı yapacaklarımız?
Yok oluyor Samsun, tükeniyor kanımız...
Herkes elini taşın altına koyar diye kampanyalar düzenlensin istedik ama biliyorsunuz Samsunspor adına açılacak bir kampanya, hazır kıta bekleyen temlikçi ak babalara gidecek korkusuyla üç kuruş bir araya getirilemezdi zaten.
Kampanya adına Sayın Valimiz Osman Kaymak, önümüzü açarak yol gösterdi, kısacası zor olanı yaptı kolayı bize bıraktı.
Peki iyi de biz ne yapıyoruz, içi yanan belirli taraftar kitlesinin haricinde kampanyaya destek veren yok. Bir Eskişehirspor Fransis Ofeodu için aralarında 1 Milyon 200 Bin TL toparlayıp öderken, biz koskoca Samsun camiası, taraftarımızla işadamlarımızla esnaflarımızla kısacası koskoca Samsun halkı ile Ofeodu'ya ödenen paranın yarısını bile kampanyadan toplayamadık yahu.
Eğri oturup doğru konuşalım Erkurt Tutu başkanı 'hırsız' diyerek bağırdık çağırdık istifa ettirdik.
Peki soruyorum bugün Erkurt başkan devam etseydi, bu ödemeler yapılabilir miydi?
Bana sorarsanız öyle yada böyle bazılarının tabiriyle, çok özür dilerim ama dilencilik yapardı son dakika olsun yine öderdi bence.
Eeee dilenen başkan istemiyoruz, bakanının önünde diz çöken istemiyoruz, iş adamlarının elini öpen istemiyoruz.
Hadi buyurun ne el öpen var, ne diz çöken, ne de dilenci. İyi de koca şehir bir haftada bir Milyon TL bile toplayamadık yazık değil mi? Bu durumdan birilerinin utanması lazım.
Sayın Valimiz Osman Kaymak yolu açtı çağrısını yaptı. Kapı kapı gidip kendisi para toplayacak değil. Bu şehrin Valisi olarak durumdan rahatsızlık duydu ve ön ayak oldu.
Peki bu şehirde yaşayan neden bu durumdan rahatsızlık duymuyor?
Bu şehirden ekmek yiyenler, para kazanıp vergi ödeyenler neden rahatsızlık duymuyor.
İyi günde 'Ben Samsunsporluyum' diyerek boynunda atkıyla protokolde boy gösterenler neden rahatsızlık duymuyor?
Gurbet ellerde Samsun günleri ve Samsun geceleri düzenlenirken 'Samsunluyum Samsunsporluyum' diyerek boy gösterenler reklam yapanlar neden rahatsızlık duymuyor?
Lütfen başka Samsunspor yok olduğu gibi bu işin şakası da yok. Samsunspor tesislerinin önünde, koskoca Titanik gemisi gibi bir alışveriş merkezi var ama Samsunspor'a bir faydası yok. Bu şehrin sadece Cemal Yeşilyurt'u Kaya Aşçı'sı yok. Neden bu isimleri söylüyorum? Çünkü kayda değer bağış yapan sadece bu iki isim de ondan. Diğer işadamlarımızın da bu takıma sahip çıkma zamanı. Gurbetteki Samsun dernekleri Allah aşkına bugün değilse ne zaman.
Son sözüm, lütfen sosyal medyada ve paylaşım sayfalarınızda bağış adına ne yapılması gerekiyorsa paylaşalım. Evet belki siz destek verdiniz ama lütfen birilerini de teşvik ettiniz.