Elli üç yıllık koca çınar kuruluşundan bugüne ilk kez bu kadar sahipsiz kalarak dışlandı ve üçüncü kademe bir lige düşürüldü.
Giresun deplasmanı bizim için umuda yolculuktu. Günlerdir hesaplar yaptık ateş hattındaki takımların kalan maçlarına baktık. Nereden tutarsan tut elde kalan Samsunspor'du ama kabullenemeyen de bizlerdik.
Giresun'da bitiş düdüğünün ardından diğer maçların skorlarını da öğrenmemiz ile birlikte Samsunsporumuzun küme düştüğü ne şahit olduk. Tribünde dondum kaldım, ağlamak istiyorum ağlayamıyorum, etrafıma bakıyorum avazın çıktığınca bağıran renk taşlarımız cinnet geçiren yöneticimiz kabuğuna sığmayan taraftarımız. Ambulans bir protokolün önüne gidiyor bir taraftarlarımızın olduğu yere. Saha içerisine bakıyorum umurunda olmadan soyunma odasının yolunu tutan kiralık futbolcular Samsunspor forması ile ilk kez on birde yer alıp sahaya çıkan bir çocuğun gözyaşları. Şaşkındım sadece şaşkın.
Geri dönüş yolunda sosyal medyalar takip ediyorum herkes içindeki kini kusuyor, herkes birine fatura çıkartıyor, kendince herkes haklı. Eve döndüğümde odama kapandım kimseyle konuşmak istemedim kimsenin telefonuna bakamadım yüzlerce mesaj aldım isyan isyan isyan. Gece halen şoktayım, taa ki sabah uyandığım ana kadar. Sanki birileri beni uyarırken Samsunsporun küme düştüğünü yeni söylemiş gibi dürterek uyardı. Gözlerimi açmadan şöyle bir düşününce gözyaşlarına boğuldum. Sanki yeni farkına vardım. Güneşin doğduğu şehire bu sabah güneş doğmamıştı benim için. Biliyorum bu duyguları gerçek Samsunsporlu olan herkes yaşadı ve bir pazar sabahı Aynı duygularla uyandı.
Peki ne yapacağız şimdi. Günlerce böyle ağlayıp sızlayacak değiliz küllerimizden yeniden doğmamız gerekiyor. İstanbul kulüpleri hariç Anadolu'daki büyük camiaların hemen hemen bir çoğu bu acı sonu yaşamış ve yeniden küllerinden doğarak dönüş yapmışlardır. Göztepe Ankaragücü Yeni Malatyaspor vb gibi takımlar bunların örnekleridir.
Dikkat ederseniz küme düşenler ve düşme hattındaki takımların hemen hemen hepsi şehir takımları özellikle isim hakkı olmayanlar. Samsunspor Gaziantepspor Eskişehirspor Denizlispor.
Samsunspor'un isim hakkı gündeme geldiğinde kulübün şirketleşmesine kimler neden karşı çıktılar, neden rahatsızlık duydular? Küme düştüğümüz maçtaki rakibimiz Akın çorap Giresunsporun taraftarı mı eksilmiş forma renkleri mi değişmiş. Taşıma su ile değirmen dönsün isteyenlerin amacı Samsunsporun yularını sıkı tutup istedikleri gibi yönlendirmekti ve böyle de oldu.
Bu işler kampanyalar düzenleyerek dar gelirli taraftarlarımızın bağış yapmasıyla olacak işler değil. Evet siyaset bu işin içerisinde var ama benim Samsun siyasetim benim takımımın yanında neden değil asıl sorun burada.
Bu sezon Samsun'da ki bütün spor branşlarına bakarsanız Süper Lig'de oynayan basketbol takımlarından bayan futbol takımına hentbol takımı na Samsunspor'a kadar hepsi küme düştüler. Spor kentinin spor takımları ligde kalmadıktan sonra neyleyelim spor salonlarını neyleyelim stadyumlarını.

Seneye sezon başladığında şehrimizin en küçük ilçesi kadar kasabalara gidip yolunu bulamadığımız stadyumların baraka gibi misafir tribünlerine çıkınca çok daha iyi anlayacağız nerelere düştüğümüzü.

Evet Kurtuluş reçetesi Bu takımın şirketleşmesi stadyum isim hakkı ve özellikle Büyük şehir beledisince kulübe bir kaynak sağlanması. Geldiği günden beri halkının ve taraftarın mutluluğu için kulübümüz adına inanılmaz mücadele veren, hepimizin gönlünde taht kuran çok değerli Valim Osman Kaymak, bu şehir sizin hakkınızı ödeyemez. Atamış olduğunuz Kayyım ekibi de elinden geleni yaptı. Onlara da teşekkür ederken, bu taraftarın beklediği şimdi kulübün geçmişe dönük sorgulanması, hesap vermesi gerekenlerle de hesaplaşılması.
Şimdi eyyy büyük Taraftar....
Kaldır başını dik dur eğilme, birlik beraberlik içerisinde doğru kişilerle doğru adımlar atılarak, er ya da geç bu camia bir gün dirilecektir. Ben belki çok yoruldum ama ben küsmedim, Sen de küsme. Ben yılmadım sende yılma. Biliyor musunuz? Ben bugün daha çok Samsunsporluyum Çünkü iyi gün dostu değilim Bugün bize daha çok iş düşüyor.
Bu Kulübü bitirmeye çalışanlara İnat daha çok azimle çalışmaya ve savaşmaya var mıyız.. Olmalıyız çünkü başka Samsunspor yok.