Lezzetli içeriğe sahip olan organik meyve özleri, sağlık açısından herhangi bir risk teşkil etmediğinden her türlü beslenme planına rahatlıkla eklenebilir. Peki kendi içinde baz aldığı ana meyve türüne göre değişiklik gösteren meyve özlerinin çeşitleri ve faydaları nelerdir?
Meyve Özü Çeşitleri Nelerdir?
Organik ve katkısız içeriği nedeniyle sağlıklı beslenmede önemli bir yere sahip olan meyve özleri pek çok alt gruba ayrılır. Meyvelerin yenilebilir kısımlarının soğuk sıkım tekniğiyle preslenmesi sonucu elde edilen meyve özleri oldukça sağlıklı bileşenlere sahiptir. Herhangi bir ısıl işleme maruz kalmadan ve pişirilmeden üretilen bu doğal özler, meyvedeki bütün besin değerinin ve lezzetin tamamen korunmasını sağlar. Ayrıca içinde herhangi bir katkı maddesi veya rafine şeker bulunmadığından doğal ve sağlıklı bir tatlandırıcı olarak kullanılabilir. Yetişkinler için olduğu kadar bebek ve çocuklar için de en ideal tercihlerden olan Wefood organik meyve özleri; dut özü, keçiboynuzu özü, üzüm ve hurma gibi farklı seçeneklere sahiptir.
Meyve Özlerinin Faydaları
Organik meyve özleri, ham maddedeki vitamin, mineral ve diğer bileşenlerin tamamen korunmasını sağlayan doğal ürünlerdir. Ayrıca içindeki meyve şekeri sayesinde vücudun ihtiyacı olan enerjiyi doğal şekilde karşılamanıza yardımcı olur ve lezzetli bir tüketim ayrıcalığı sunar. Rafine şeker içeren pek çok gıdanın aksine kolay şekilde sindirilebilir ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek olur.
Farklı meyvelerden soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen Wefood organik özler kategorisindeki her bir ürün, içerdiği yüksek besin değeri ile öne çıkar ve rafine şeker tüketiminin sonlandırılmasına yardımcı olur.
Meyve Özlerinin Kullanım Alanları
Doğal tatlandırıcı olarak geçen organik meyve özleri, genellikle şeker yerine kullanılan sağlıklı alternatiflerdir. Bu nedenle şeker gerektiren her türlü yiyecek ve içeceklere eklenebilir. Ancak bu tip meyve özleri katkısız ve doğal olmasına rağmen kalorisiz değildir, bu nedenle düzenli tüketim oranının mutlaka önerilen porsiyonlara göre ayarlanması gerekir.
Meyvenin yenilebilir kısımlarının homojen şekilde preslenmesinden elde edilen Wefood soğuk sıkım meyve özlerinin tümü;
- Kahve ve çay gibi içeceklerde rafine şeker yerine,
- Kahvaltılarda pankek ve ekmek üzerine,
- Dondurma, cupcake ve muffin gibi şekersiz tatlı tariflerinde,
- Yulaf, yoğurt ve sütle birlikte atıştırmalık şeklinde,
- Smoothie ve kür yapımında,
- Boğaz ağrısı, balgam, öksürük sorunlarını çözmek üzere doğrudan tüketim veya gargara
gibi farklı amaçlarla kullanabileceğiniz ürünlerdir. Bu tür, yapay katkı maddelerinden arındırılmış organik meyve özlerini beslenme planınıza ekleyerek daha dinç ve sağlıklı hissedebilirsiniz.