n

n
n Hasan Doğan Spor Salonu nda, Samsun ekibi Canik Belediyespor, Avrupa Kupası nda final oynama hakkı kazanan Kayseri KASKİ yi ağırladı. Müsabakaya temsilcimiz Canik Belediyespor Ford, Doneeka, Lorena, Melike ve Didem beşi ile konuk ekip Kaski ise Tuğba, Maltsi, Sanders, Jones ve Begüm beşi ile başladı. Karşılıklı hızlı hücumlarla sayıların bulunduğu ve sık sık top kayıplarının yaşandığı 1. periyotta Dokeena nın kısa mesafe atışları ve Cherly Ford un boyalı alandan bulduğu sayılar ile oyundan kopmamaya çalışan temsilcimiz, çeyreğin son 2 dakikasında sahada 4 yabancı oyuncu ile oyuna başlayınca; Canik benci teknik faul yedi. Kafa kafaya giden maçta Kaski nin teknik faulleri sayıya çevirip, hücumu da yine sayıyla bitirmesiyle fark bir anda 7 sayıya çıktı. (10-17). Canik daha sonraki bölümde de farkı kapatmayı beceremeyip, ilk çeyreği 21-12 geride tamamladı.
n
n
n
n Kayseri Kaski Başantrenörü Ayhan Avcı 2 . periyoda başlarken ilk beşte başlayan Jones haricindeki 4 oyuncusunu değiştirerek genç oyuncuları Ayşegül, Esra, Pınar ile Dimitrakou yu sahaya sürdü. Kayseri ekibi bu sayede tempoyu da iyice artırdı. Gerek hızlı hücumlar gerekse dış şutlarla skor bulan Kayseri Kaski önünde Canik adeta duraklama dönemine girdi ve devreyi 23 sayı farkla 45-22 geride kapattı.
n
n
n
n Kadro derinliği avantajını 3. ve 4. periyotta da çok iyi kullanan konuk ekip farkın kapanmasına hiç müsaade etmedi. Her oyuncu eşleşmesinde baştan sona üstün olan konuk ekip karşısında Doneeka ile ayakta kalan Canik Belediyespor un Cheyrl Ford un pota altında etkisiz kaldığı zamanlarda Melike, Didem ve Bojana üçlüsünden gerekli desteği alamadığı gözden kaçmadı. Takımın sayı yükünü Ebru, Melike ve Didem çekerken, kadro rotasyonundaki yetersizlik, sonucu değiştirmeye yetmedi.
n
n
n
n Konuk ekibin 10 oyuncusuna da oynama şansı verdiği müsabakada temsilcimiz 8 oyuncusuna oynama hakkı verdi. 3. periyotta farkın bir ara 28 sayıya çıktığı karşılaşmada üstünlüğünü rakibine iyice kabul ettiren Avrupa finalisti Kaski, farkın kapanmasına izin vermedi. 3. periyodu 62-40 önde tamamlayan konuk ekip, oyunu tamamen rolantiye alıp tüm oyuncularını dinlendirdiği 4. periyotu da 76-63 önde tamamlayıp evine ligdeki 15. galibiyetle döndü.
n
n
n
n Kaski nin ribauntlarda 42-34, asistlerde 22-16, top kayıplarında 2-9 üstünlük sağladığı ve hiç faul kaçırmadan (8/8) tamamladığı müsabakada Canik Belediyespor oyuncularının mücadele etmeden kaybettiği bir maç olarak değerlendirebiliriz. Ligin geride kalan maçları için skor yüküne birkaç oyuncunun dışında kalan sporcuların da destek vermesi gerekiyor. Aksi takdirde Canik in başa baş giden müsabakaları kazanmada zorluk çekeceği gibi oyuncularda da yorgunluk ve sakatlıklar çıkabilir.
n