n

n
n Kümede kalma mücadelesi veren Samsun Basketbol Kulübü ile Edremit Belediyespor un mücadelesinde gülen taraf temsilcimiz oldu ve 10 hafta süren mağlubiyet serisine son verdi. Müsabakaya Rana, Cansu, Burcu, Anna ve Megan beşi ile başlayan temsilcimiz; ilk periyodu Megan ın ve Anna nın boyalı alandan ve Burcu nun dış atışlardan bulduğu sayılarla 24-14 önde tamamladı. Aslında SBK, Cansu, Selvin ve Burcu nun sebep olduğu basit top kayıplarını yapmasa, periyodu daha farklı önde kapatabilirdi.
n
n
n
n 2. çeyrekte SBK, rakibin uzun oyuncularının faul problemine girmesiden faydalanmak yerine; dış şutlarda ve acele hücumlarda ısrar edince; rakibine direnme gücü verdi. 2. periyodun başından itibaren Edremit takımı, Cansu, Rana ve Selvin in faul probleminden de faydalanarak Jinks ve Solopova nın dış şutları, savunmada Ashley in ribauntlara katkısına hızlı hücumları da ekleyince; maça ortak oldu. Edremit farkı azaltarak soyunma odasına 6 sayı farkla 38-44 mağlup girdi.
n
n
n
n 2. devrede farklı bir Edremit ve SBK izledik. Hemen 3. periyodun başından itibaren Jink ve Solopova nın dış şutlarda başarılı atışları ile farkı kapatan Edremit, periyodun ilk bir buçuk dakikasında farkı kapatıp 1 sayı da öne geçti (44-45). Üst üste Anna, Megan ve Burcu ile atışlardan yararlanamayan SBK, Edremit Belediyespor dan Burcu Taçbaş ve Solopova nın sayılarına engel olamadı. SBK, rakibin uzun oyuncularının faul problemine girmesine rağmen içeriden oynamak yerine dış şutları tercih edip Selvin ve Burcu Uzun ile skor bulamayınca, periyodun son dört buçuk dakikasına 44- 53 yenik girdi. Bu dakikadan sonra Edremit, farklı önde olmasına rağmen SBK kısa oyuncusu ve oyun kurucusunun faul probleminde olmasını unutup içeri penetre edeceğine, Burcu Taçbaş ile üst üste 3 hücumda erken şut kullanıp bunlarda da isabet sağlayamadı. SBK da, rakibin bu hatalarını iyi değerlendirip, farkı eritip periyodu 2 sayı ile 65-63 önde tamamladı.
n
n
n
n Final periyodunda Edremit Belediyespor, Jinks in hemen periyodun başında bulduğu 3 sayılık basket ile hızlı bir başlangıç yaptı ve öne geçti (65-66). SBK, Edremit Belediyespor uzun oyuncularından Ashley in 4 faullü oynaması sebebi ile savunmada etkisiz kalmasını fırsat bildi. Maçın yıldızı Megan Frazee boyalı alandan bulduğu sayılarla skoru dengede tutmayı bildi. Son dört dakikaya kadar SBK dan Black, Selvin Burcu ve Megan, Edremit Belediyespor dan Solopova, Jinks, Ashley ve Sandra nın karşılıklı basketleri ile çekişme devam etti. Son dört dakikada SBK nın 77-75 üstünlüğüyle geçildi.
n
n
n
n Edremit Belediyespor, Solopova nın 5 faulle oyun dışı kalmasıyla, hücumlarda iyice zorlandı. Edremit ekibi, Jinks in zorlama dış atışları ile sayı bulmaya çalışsa da, SBK Burcu Selvin ve Vajda ile başarılı atışlar yapıp, son iki dakikaya 81-77 önde girdi. Son 2 dakikada rakibin dış atışlardan sonuç alamaması ve SBK nın ribauntlarda üstünlük kurmasıyla maç bir anda SBK ya döndü. Temsilcimiz kendisi için hayati önem taşıyan bu karşılaşmadan zorlansa da 86-79 galip ayrılıp derin bir nefes aldı. Başantrenör Murat Kumbasar ve oyuncuları kutlamak gerekir. Nitekim bu galibiyet, SBK nın bu sezon evindeki ilk galibiyetiydi.
n
n
n
n SBK da en çok göze bakan konu ise, uzun süre Amerika dan dönmeyip, takımla birlikte antrenman yapmayan Chantel Black ın form düşüklüğüydü. Yine guart pozisyonunda takımın çektiği sıkıntılar da ortada. Bu sorunlar çözüldüğünde SBK nın daha iyi basketbol oynayıp, ligin son anlarında da korku yaşamayacağını düşünüyorum. Ligde 3 galibiyete ulaşan temsilcimiz, rakiplerin ekstra galibiyetler almaması durumunda rahat bir konuma geldi.
n
n
n
n SBK maçı ile aynı saatte Canik Belediyespor da deplasmanda ligin namağlup takımı Fenerbahçe yle karşılaştı. Yeni bir yapılanmaya giden takımın başına Emin Baş ı getiren Samsun ekibi, güçlü rakibi karşısında zaman zaman kafa kafaya bir oyun ortaya koydu. Fenerbahçe nin Avrupa yorgunu olması bunda her ne kadar etken olsa da, Canik i mücadelesinden ötürü kutlamak gerekir.
n