n
n
n
n
n Kendi sahasında bayan basketbolunda ekolü olan, altyapısı ile Türkiye de model olmuş İstanbul Üniversitesi ni konuk eden temsilcimiz Canik Belediyespor, sahadan beklemediği bir mağlubiyetle ayrıldı (66-86).
n
n Maçın tüm periyotlarını ve istatistik olarak serbest atış haricindeki tüm değerlerde geride tamamlayan temsilcimiz, bir türlü toparlanamadı ve her periyotta artan farkın açılmasını da engelleyemedi. Dora Horti nin sayı olarak ilk defa tek hanelere düştüğü, oyun kurucu mevkiinde oynayan Dilara ve Münevver in sıfır çektiği, oyun kurucularının 14 top kaybettiği bir müsabakada sadece Ervin ile oyuna tutunmaya çalışan Canik Belediyespor, rakip takımın milli oyuncusu Tuğba Palazoğlu nun sakatlığından dolayı ilk beşte başlayan Marginea nın isabetli şutlarına yenildi. Yine ilk devrede atmış olduğu 18 sayıya Osipova, Melisa, Langhorne, Johnson, Mehtap da destek verince tecrübeli oyun kurucu Nilay Yiğit in ilerlemiş yaşına rağmen gençlere taş çıkarttığı 33 dakikadaki oyunuyla sahadan 20 sayı farkla galip ayrıldı.
n
n Aslında bu tür karşılaşmalarda atmanın değil tutmanın önemli olduğunu unutan oyuncularımız, her ikili eşleşmede yenilince sahadaki mağlubiyet de kaçınılmaz oldu. Takım kadrolarını karşılaştırdığımızda belki İstanbul temsilcisinin bütçesinin Canik Belediyespor takımından 4 kat fazla olduğunu düşünebilirsiniz; ancak basketbol sahada eşit sayıda oyuncunun mücadelesi ile oynanıyor, daha çok isteyen ve çalışan takım sahadan galibiyet ile ayrılıyor.
n
n Her ne kadar kaliteli ve pahalı oyunculara sahip olan takımlar avantajlı denilse de sahada oynamadıktan sonra oyuncunun pahalı veya tecrübeli olmasının hiçbir önemi yoktur aslında. Asıl sıkıntı sezon öncesinde takıma ayrılan bütçe kadar; ayrılan bu bütçenin ne kadar doğru kullanıldığı da takımlar için çok önemli. Takımın iskeleti doğru kurulursa sıkıntı yok ancak sakatlık riski göz önüne alınmadan sadece yabancılar 35-40 dakika oynar diğerleri antrenmanı tamamlasın ve yabancıları dinlendirsin diye düşünülürse; yani back up oyuncu olarak düşünülürse, sonuç kaçınılmaz olur. (Her ne kadar paramız bu kadardı gibi savunma yapılıyorsa da iş işten geçince paralar bulunsa da çare olunmayacağını iyi bilmek gerekir.)
n
n Bu arada temsilcimizin başına gelen aksilikler az oranda da olsa yaşanabiliyor. Sezon başında 4. yabancı transfer edilmiş olsa ya da sakatlanan Lacy nin yerine alınan Ross bekleneni verse ve Quianna her maç 30 sayı atsa bunlar konuşulmayacaktı. Ancak bir gerçek var, sezon başından beri birlikte çalışan bir takıma yapılan yeni transferin; bozulan bir makinenin parçasını değiştirince düzgün çalışmasını beklemek gibi bir şey olmadığını çok iyi bilmek gerekir.
n
n Şimdi Canik dört gözle Lacy nin Amerika dan iyileşip dönmesi bekleniyor. En iyi ihtimal ile aralık ayı başında Samsun da olması beklenen Amerikalı oyuncu, tamamen iyileşmez ise o zaman acil oyuncu bulunması şart. Bence oyuncunun iyileşememesi ihtimali düşünülerek hiç beklenmeden oyuncu arayışına başlanması lazım .
n
n Bu süre içinde temsilcimiz peş peşe Fenerbahçe, Galatasaray, Botaş ve Ceyhan Belediyespor maçları oynayacak. Bu maçlarda Lacy kesin yok, bu dört karşılaşmadan en az 1 galibiyet alıp sonra peş peşe küme düşmenin adayı Konak Belediyespor, Orduspor ve Mersin Büyükşehir Belediyespor, son maçımızda da Tarsus Belediyespor ile oynayıp devreyi tamamlayacağız.
n
n Bu zorlu 8 maçlık seride oynayacağımız müsabakalardan en az 3 galibiyet almamız, 2. devreye daha iyimser şekilde bakmamızı sağlayacaktır.
n