n

n
n Bir tarafta ilimizde bayan basketbolunun fliizlenmesini sağlayıp, Türkiye ye Samsun un adını duyuran ve Avrupa kupalarında oynayan ilk Samsun takımı olma unvanını elinde tutan Samsun Basketbol Kulübü, diğer tarafta uzun uğraşlar sonunda 1. Lig e katıldığı ilk senede başarılı olup kendini ispatlamak isteyen Canik Belediyespor.
n
n
n
n Bu iki takım, yarın Yaşar Doğu Spor Salonu nda Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi nde karşılaşacak. Kıran kırana mücadele bekliyorum diyerek size anlatmayı çok istediğim Samsun derbisi olarak görülen bu müsabakanın; adı sıradan bir maçın ötesine geçmeyecek maalesef.
n
n
n
n Bu müsabaka öncesinde sezon başından beri maddi imkansızlıklar ve sakatlıklarla boğuşan SBK ya bir darbe daha geldi. Adana Botaş maçı öncesinde her şeyi paradan ibaret gören yabancı oyuncu klasiğine uygun olarak paralarını alamadıklarını bahane eden Megan, Black ve Anna kendi istekleri ile ülkelerine döndü. Zaten kadro kurmakta sıkıntı yaşayan ve oyun kurucu olarak transfer ettiği Sırp oyuncuya da lisans çıkaramayan SBK, yabancı oyuncusu olmadan Canik Belediyespor karşısında tamamen Türk oyunculardan kurulu kadrosu ile onur mücadelesi verecek.
n
n
n
n Artık geride kalan oyuncuların ve teknik heyetin işi daha da zorlaştı. Onların önünde; ligi onurluca mücadele ederek tamamlamak ve kümede kalmaya çalışmaktan başka şey kalmadı. Artık kaptan Burcu, Rana, Selvin, Meriç ve genç oyuncular Cansu, Doğa ile Yeşim e daha çok iş düşecek. Bu aslında onlar için de büyük fırsat olacak; tabi ki kendilerini gösterirlerse. Daha önceden oyunda süre alamadıkları düşünülünce; genç oyuncuların bu fırsatı çok iyi kullanacaklarını düşünüyorum!
n
n
n
n
n
n Canik Belediyespor ise lige tozu dumana katarak bir başlangıç yaptı. Ancak LİDYALILARIN bulduğu lanet icat, bu kulübümüzü de derinden etkiledi. Gerçi SBK ile kıyasladığımızda Canik in bir belediye kulübü olduğunu ve arkalarında Canik i marka yapmak için canını dişine katan Belediye Başkanı Sayın Osman Genç in olduğunu unutmamak gerekir.
n
n
n
n Kadrosundan ilk beşinde oynayan Nihan Anaz, Gülşah Akkaya ve Mccarville ile genç yeteneklerden İlknur Dumlu yu kaybeden sene başından beri beraber çalışan teknik ekibi tamamen tasfiye eden Canik Belediyespor; ekibine iyi bir basketbol oynatmayı amaçlayan genç bir antrenörü takımın başına getirdi. Ancak yeni hocamız Ekin Baş ın işi hiç de kolay değil. Çünkü, gelmiş olduğu kulüp; mağlubiyet ve kaybetme kavramlarına pek alışkın olmayan ve basketbol kültüründen gelen insanların içinde yok denecek kadar az bulunduğu bir yer. Zamanla onlar da basketbolda yenmek kadar yenilmenin de doğal olduğunu anlayacaklardır.
n
n
n
n Canik in 2 haftadır kaybettiği maçlara bakıldığında son anlardaki basit hataların ön plana çıktığını görüyoruz. Ayrıca Vuliç, Lorena ve yeniden kadroya katılan Maia Meryem in tam olarak uyum sağlamadığı da gözden kaçmıyor. Ekin Baş ın DERBİYİ kazanmakla sadece bir maç kazanmış olacağını unutmaması gerekir. Çünkü şu ana kadar oyun anlamında hala toparlanmış bir takım seyredemedik. Basketbol bir sonuç oyunu herkes kazandık mı? kaybettik mi? sorusunun cevabını arar. Kazanan her zaman haklıdır.
n
n
n
n İlk devrede oynanan maçı 77-61 kazanan Canik Belediyespor, rövanşın da favorisi. Karşılarında yabancı oyuncu olmadan sahaya çıkan bir SBK bulacaklar. Ford, Melike ve Didem ile içeriden; Lorena, Ebru, Doneka ve Maria Meryem ile de dışarıdan etkili olmasını beklediğim Canik Belediyespor u, SBK gibi bir takımın durdurması çok zor. Tüm oyuncu eşleşmelerinde eksik ve yetersiz kalacağını düşündüğüm Samsun Basketbol Kulübü nün vereceği onurlu mücadeleyi ben de merakla bekliyorum.
n
n
n
n Gönül isterdi ki tıklım tıklım dolu salonda centilmence ve kıran kırana geçecek mücadeleyi sakın kaçırmayın, koşun aman bir an önce bilet alın yoksa bulamazsınız demeyi. Ancak olamadı LİDYALILAR oyunu bozdu. Maçın galibi Canik Belediyespor u şimdiden tebrik ediyor; SBK lı oyuncuları da onurlu mücadelelerinden dolayı kutluyorum.
n