n

n
n Samsun Basketbol Kulübü, kendisi için hayati önem taşıyan müsabakaya diğer maçların aksine 3 yabancı oyuncusunu da ilk beşinde sahaya sürerek başladı. Vajda, Megan ve Chantel ilk beşteydi. Bu sayede rakibine karşı boy avantajını kullanarak üstünlük sağlamayı planlayan temsilcimiz, ilk periyotta bunda büyük ölçüde başarılı oldu. Atmış olduğu 25 sayının 14 sayısını uzun oyuncularından elde etti. 1.periyotta rakibine ribaundlarda üstünlük kuramasa da pota altından ve faul atışlarından bulduğu sayılarla etkili olan SBK, Chantel, faul problemine girince tekrar Rana ve Chantel i değştirerek 2 yabancısı ile oyuna devam etti. Rakibinin ilk periyotta 6 top kaybı yapmasını ve dış şutlardaki düşük yüzdesini iyi değerlendiren temsilcimiz top kayıpları yapıp boş şutları kaçırsa da periyodu 25-17 önde tamamladı.
n
n
n
n İkinci periyodun başlarında SBK, uzun oyuncularla topu buluşturmakta zorlandı ve dış şutlarda başarılı olamadı. Konuk ekip ise temsilcimizi kendi sahasında yaptığı baskılı savunma ile top kayıplarına zorladı. Beşiktaş, kaptığı bu topları Jovanovic, Tiffany ve Gülşah ile sayıya dönüştürmeyi bildi. Temsilcimizin bocalaması kısa sürdü Chantel, Anna ve Megan ile üst üste sayılar bulan SBK, devreyi 40-33 önde kapatmayı bildi.
n
n
n
n Üçüncü periyotta da değişen farklı bir şey olmadı, SBK 3 yabancısı ile içeriden oynadığı ve Anna yı boş şutlarda buldukları sürece sayı üretmeye, Beşiktaş ise rakibinin sahada oyun kurucusu olmadığından faydalanarak skor üretmeye çalışsa da her iki ekip de top kayıplarında birbirini aratmadı. Beşiktaş, periyodun ilk 5 dakikasında yaptığı baskı sonucu kaptığı toplarla yakaladığı 9-0 lık seri ile maçta ilk kez öne geçti (58-59). Baskıya devam eden konuk ekip dış şutlarda aceleci ve düşük yüzdeli oynayınca istediği üstünlüğü sağlayamadı. SBK periyodu 54-51 önde geçti.
n
n
n
n Dördüncü periyota SBK, Anna Vajda nın sürpriz 3 sayılık şutları Megan ve Chantel in pota altından bulduğu sayılarla başladı. Ancak temsilcimiz Beşiktaş ın 25 dakika 4 faulle oynayan günün en iyi ismi Milka nın üzerine oynayıp bu oyuncuya 5 faulü aldıramadı. Her iki takımın oyuncularının oldukça yorgun düştüğü ve maçın son anlarında her topun el yaktığı saniyelerde basit top hataları yapan temsilcimize Gülşah, Milka ve Özge ile üstünlük sağlayan konuk ekip, son 12 saniyesine önde girdiği maçı 73-72 kazanmayı bildi.
n
n
n
n SBK yetkililerinin sezon başından bu yana salona getirmeyi unuttuğu taraftar gruplarını, durumun önemini anlayarak davet etmesi ile maça gelen seyirci ve taraftarlar müsabakaya ayrı bir seyir zevki kattı. Sezon başında bu takımı kuran ve çalıştıran Zafer Kalaycıoğlu nun istifa etmesine rağmen, hafta içi takımın taktik çalışmalarına destekte bulunması ve antrenmanlara girmesi başka takdir edilecek ve örnek alınması gereken bir davranış oldu. Hatta Kalaycıoğlu, alınan molalarda telefonla da, bençteki teknik ekibe yardımda bulunarak SBK nın kazanması için elinden geleni yaptı. Bir eleştirim, ülkesi Macaristan da olan Anna Vajda perşembe günü Samsun a geldi. Daha erken gelse, takıma daha erken katılsa iyi olabilirdi. Bir tavsiyem de Sayın Başkan Ahmet Öztürk e; takımın içinde bulunduğu durum ne olursa olsun hala avantajlı durumdayız. Bunu unutmamak gerekir. Bulunduğumuz tehlikeli bölgeden uzaklaşmak, hem takımımızın iyi basketbol oynayıp maç kazanmasına bağlı, hem de siz ve yöneticilerin sağduyulu davranmasına. SBK Başkanı olarak sizin daha sabırlı ve sakin olmanız gerekli. Bir kulüp başkanının sahanın kenarına ve masa hakemlerinin arkasına gelerek hem kendi hem de rakip takım oyuncularına tepki vermesi negatif bir durum oluşturuyor. Bu maç bitti artık diğer müsabakalara bakılmalı. Ayrıca yarın Tarsus Belediyespor la deplasmanda oynayacak 1. Lig deki diğer temsilcimiz Canik Belediyespor ile 2. Lig de Balçova Belediye Termal le kritik bir maça çıkacak Tekkeköy Belediyespor a da şimdiden başarılar diliyorum.
n