n

n
n Samsun Basketbol Kulübü, önceki gün Galatasaray, maçına oldukça isteksiz, kötü bir başlangıç yaptı. Tüm maç boyunca Megan ve Black ile rakibine direnmeye çalışan SBK, kısa oyunculardan boyalı alana zamanında top indirmeyi başaramayıp dış şutlarla da sonuca gidemeyince; bu iki oyuncunun kişisel becerileri ile skor bulmaya çalıştı. İlk devreyi rakibin dış şutlar ve hızlı hücumlar ile bulduğu sayılara engel olamayınca 46-22 geride kapatan SBK, rakibin oldukça tecrübeli ve geniş oyuncu rotasyonu karşısında direnç gösteremedi (ribaundlarda 46/32, asistte 25/9, top kaybında 9/25) hemen hemen her eşleşmede rakibine ezilen temsilcimiz Selvin in uzun aradan sonra sayı konusunda Black ve Megan a desteği ile 3. periyodu 66-31 geride kapattı.
n
n Black ve Megan, 40 dakika boyunca hiç oyundan çıkmadan oynadı ve yorulunca skor üretmeleri zorlaştı. Koç Murat Kumbasar, elindeki kısıtlı kadro sebebi ile bu iki oyuncuyu dinlendiremeyince karşılaşma sonunda büyük fark oldu (87-38). Müsabakanın 2. devresinde sadece16 sayı (3. periyotta 9, 4. periyotta 7) bulan temsilcimiz Cansu (5), Rana (4) Selvin (2), Doğa (3), Ece (4), Burcu(2) ve Meriç (1) ile toplam 25 top kaybı yapması, rakibin ekmeğine yağ sürdü. Galatasaray, turnike çalışması yapar gibi her top kaybının peşinden sayı buldu. Son anlarda maç bitse de gitsek izlenimi veren SBK da hatalar birbirini izledi ve fark giderek arttı. Rakip takımın koçu Ekrem Memnun un elindeki kadro avantajını iyi kullanarak sık sık oyuncu değiştirmesi farkın daha fazla artmasını engelledi.
n
n Müsabakada 18 dakika süre alan Rana, 25 dakika süre alan Meriç, 14 dakika süre alan Burcu ve 11 dakika süre alan Ece nin hiç sayı atamaması dikkati çeken istatistikler oldu. Kümede kalma savaşı veren temsilcimizin rakibi hem kadro hem imkanları karşılaştırıldığında bizden çok çok üstün olsa da oyuncularımızın sahada gösterdiği mücadele gelecek için pek ışık vermedi. Samsun Basketbol Kulübü bundan önceki hiçbir sezonunda şartlar ne olursa olsun bu kadar kaderine razı bir oyun sergilememiştir. Ayrıca Galatasaray karşılaşması ile bu sezon bir maçta en az sayı atan (38 sayı) takım unvanını da SBK almış oldu. Beşiktaş maçı var, takım bir an önce toparlanmalı.
n
n
n
n CANİK İN İŞİ OLDUKÇA ZOR
n
n Hasan Doğan Spor Salonu nda, Ankara nın köklü kulüplerinden Ted Ankara Koleji ni ağırlayan Canik Belediyespor, ise müsabakaya Ford, Melike, Hodges, Maria ve Tanja ile, konuk ekip ise Daboviç, Bobit, Makabule, Mercedes ve Gökçe beşi ile başladı. TED Koleji adam adama savunma ile temsilcimizi durdurmaya çalışsa da oyunun başında bunu başaramadı ve Canik, Doneeka nın dış şutlarıyla sayılar buldu. İlk periyodun son 2 dakikası 20-8 temsilcimizin üstünlüğü ile geçildi. Daha sonra Canik Belediyespor un Ebru ve Tanja ile yaptığı top kayıplarını hızlı hücumlarla iyi değerlendiren konuk ekip Gökçe, Daboviç, Makbule ve Mercedes ile etkili olunca temsilcimizi yakaladı ve farkı 6 sayıya düştü. (20-14)
n
n 2. periyotta Canik Belediyespor ve Ted Koleji top kaybetme ve acele hücum etme konusunda birbirleri ile yarışınca; ortaya kısır bir mücadele çıktı. Dış şutlarda istediği isabetleri sağlayamayan Canik Belediyespor, Ted Koleji nin alan savunmasına karşı içeriden Ford ve Melike, dışarıdan Doneeka ve Tanja nın attığı basketler ile skor üretmeye çalışırken, Ankara temsilcisi pota altından kaçırdığı kolay basketlerden dolayı saç baş yoldurttu. 2. periyotta temsilcimiz sadece 6 sayı, konuk ekip ise 13 sayı bulunca, devre 27-26 TED Koleji nin üstünlüğü ile tamamlandı.
n
n Canik Belediyespor, 3. periyotta, TED Koleji nin yapmış olduğu 2-3 alan savunmasına hızlı top çevirerek boş oyuncuyu bulup şut attırmayı planlasa da başarılı olamadı. TED Koleji, buna karşılık süreyi sonuna kadar kullanıp acele hücum etmemeyi denese de Bobit in periyodun ortasında (TED, 32-30 öndeyken) sakatlanması oyun dengelerini bozdu. TED, savunmalarını değiştirip adam adama savunmaya dönünce Doneeka, Aysun ile eşleşti. Bu eşleşmede de Doneeka, üst üste sayılar buldu. Bu sayede Canik, müsabakadan kopmadı. Periyodun sonunda TED den Makbule Amachree nin son saniye basketi ile konuk takım 3. periyodu 1 sayı farkla 41-40 önde tamamladı.
n
n Final periyoduna tedavisi yapılan Bobit in geri dönmesi morali ile başlayan TED Koleji, Mercedes Walker in 5 faul alması ile bocalasa da bu oyuncunun bu periyotta oyun dışı kalana kadar attığı 6 sayıya engel olamayan temsilcimiz Canik Belediyespor, son anlara kadar başa baş geçen mücadelede son 2 dakikada tam saha pres yaparak rakibini top kayıplarına zorladı. Ancak pota altında Ford ve Melike ile 2 de 0, Tanja ile de dışardan yine 2 de 0 ile sayı bulamayan Canik, rakibe de engel olamadı.
n
n TED Koleji nden Daboviç son bölümlerde attığı 5 sayı ile takımına galibiyeti getiren için oldu. Maç boyunca Canik 7, TED ise 8 oyuncuya süre şansı verdi. Canik, geçen hafta çeşitli problemlerle takımdan ayrılmak zorunda kalan Gülşah, Nihan, MC Carville ve İlknur un eksikliğini bundan sonraki maçlarda da çekecek gibi görünüyor. Yine bu giden isimlerden Gülşah, Nihan ve Carville nin ilk 5 te süre alan isimler olduğunu düşünürsek, Canik teki düşüş normal. Göreve yeni gelen ve takımı yeni bir sisteme adapte etmeye çalışan Ekin Baş ın işi oldukça zor görünüyor. Eski Canik i yeniden izlemek için takviye şart.
n