n

n
n PTT 1.Lig de sezonun tamamlanmasına altı hafta gibi çok kısa bir zaman dilimi kaldı.Her geçen hafta sonunda gerek ligin zirvesi ve play-off mücadelesi veren takımlar için gerek ise ligin altında bulunan ligde kalma mücadelesi veren takımlar için ligin boyu kısalmakta,hareket alanı daralmakta,kazanılan puan ya da punların önemi artmakta,kaybedilen puan ya da puanların ise telafisi zora girmekte.
n
n
n
n Bu kalan altı haftalık bölümde ligin bizi ilgilendiren kısmı Samsunspor un içinde bulunduğu konumu itibariyle alt bölgesi yani ligde kalma mücadelesinin yapıldığı ateş hattı bölgesi.
n
n
n
n Her ne kadar matematiksel olarak kesinleşmemiş olsa da şu an itibariyle ligdeki genel sıralamadaki yerleri ve puanları itibariyle 20 puan ile ligin dibinde bulunan Ankaragücü ile hemen bir üst sırada 25 puanı bulunan Kartalspor takımları ligden düşecek olan üç takımdan ikisi olacakmış gibi görünüyorlar.
n
n
n
n Ligden düşecek olan üçüncü takım olmamak adına şu an itibariyle mücadele veren takımlar ise; ligdeki yerleri ve puanları ile sırasıyla 31 puanlı Tavşanlı Linyitspor, 32 şer puanlı Göztepe ve Şanlıurfaspor ile 33 er puanlı Denizlispor ve Samsunspor takımları görünüyor.
n
n
n
n Ligde kalabilme ve tutunabilme yolunda kritik haftaların yaşandığı ve mücadelelerin oynandığı bu hafta sonunda Samsunspor kendisi gibi ligde kalma mücadelesi veren ve tam altı haftadır ligde kazanamayan galibiyet ve üç puana hasret olan,altı haftadır galip gelemediği kazanamadığı için kendisini bir anda ligden düşme potasının içerisinde bulan Şanlıurfaspor a konuk olacak.
n
n
n
n Her iki takım açısından bakıldığında kazanan taraf için galibiyet ve üç puan sadece ve sadece üç puan niteliğinde değil tam anlamıyla altı puan değerinde elde edilmiş bir galibiyet olmuş olacak.
n
n
n
n Ligde kalabilmek adına umarım bu müsabakadan sahadan galibiyet ile çıkmasını bilen taraf Samsunspor olur. Zaten bu müsabakadan alınacak olan galibiyet ve ardındanda bir hafta sonra iç sahada oynanacak olan Ankaragücü karşısında alınacak olan galibiyet ve üç puan sonrasında toplamda elde edilecek altı puan; benim şahsi düşünceme göre Samsunspor un ligde kalmasına yeterli olacaktır.
n
n
n
n Ayrıca bu zorlu deplasmandan alınacak olan en kötü ihtimal beraberlik sonrası bir puan da iyi puan olur diye düşünmekteyim.
n
n
n