n

n
n Ligde kalabilme ve tutunabilme yolunda baraj puanının 39 ya da 40 olabileceğini düşündüğümüzde ve hesapların bunun üzerine yapıldığını dikkate aldığımızda bu müsabaka Samsunspor adına mutlak kazanılması gereken çok kritik bir 90 dakika mücadelesi niteliğindeydi.
n
n
n
n Ayrıca bu müsabaka öncesinde haftanın gündüz oynanan müsabakalarında rakiplerinden Tavşanlı Linyit in kazanıp puanını 31 e Göztepe nin de kazanarak 32 ye çıkarmış olmaları; Samsunspor açısından kendi saha ve seyircisi önünde oynayacak olduğu bu müsabakanın önemini bir kat daha artırmış,bir başka ifade ilede vur kır parçala bu maçı kazan haline getirmişti.
n
n
n
n Rakibi Manisaspor karşısında kendisi adına lazım gelen golü bulmak için ilk 45 dakikalık bölümde oyuna istekli,arzulu ve coşkulu başladı Samsunspor.Bu istekli,arzulu ve coşkulu oyunun karşılığı olan gol dakika 18 in bitip 19 un başlarında ilk saniyeleri içerisinde golcüsü ve gol ayağı olan BAY GOL lakaplı oyuncusu Abdulkadir ÖZGEN den geldi.
n
n
n
n Samsunspor adına gelen bu golde gol pası trafiği Fatih ŞEN ile başladı, Abdulkadir ÖZGEN ve Mustafa KAYABAŞI ile devam etti son vuruş yani gol vuruşu Abdülkadir ÖZGEN den geldi.
n
n
n
n İlk devrenin skoru olan 1-1 i belirleyen gol, dakikalar 37 yi gösterdiğinde konuk takım adına geldi. Manisaspor adına gelen bu golde Samsunspor takımı oyuncuları tarafından müsabakanın orta hakemine golü atan oyuncunun kaleci Soner ŞAHİN e faul yapıtığı tartışmalarını da beraberinde getirmiş oldu.
n
n
n
n İlk devrenin sonlarına doğru dakika 42 de direkt kırmızı kart sonrasında konuk takım sahada on kişi kalmak zorunda kaldı.
n
n
n
n Sahada on kişi kalan rakibi karşısında skoru 2-1 e taşıyan gol Samsunspor adına dakika 63 te Danıel ROBERTS in kafa vuruşundan geldi.
n
n
n
n Bulunan bu golde adrese teslim gol ortasının sahibi Nıkolay DIMITROV ismiydi.
n
n
n
n Takımı adına gelen bu gol sonrasında Besim DURMUŞ ilk önce Musa Sinan YILMAZER in yerine Erdem ŞEN i ardından ikinci golün sahibi Danıel ROBERTS in yerine Haluk TÜRKERİ yi son olarak da Nıkolay DIMITROV un yerine de Serkan ÇALIK isimlerini sahaya sürdü.
n
n
n
n Yapılan bu oyuncu değişiklikleri Samsunspor adına başka gol getirmeyince müsabaka 2-1 sona erdi.
n
n
n
n İkinici 45 dakikalık bölümün tamamını on kişi oynamak zorunda kalan rakibi Manisaspor karşısında Samsunspor kendi açısından son derece önemli ve hayati önem arzeden bu karşılaşmayı zor da olsa kazanmasını bildi.
n
n
n
n Ligin boyu her geçen hafta sonu kısaldıkça,hareket alanı daraldıkça, alınan puan ya da puanların önemi arttıkça, kaybedilen puan ya da puanların da telafisi zorlaştıkça oynanan oyundan ziyade kazanmak çok daha önemliydi.
n
n
n
n Ve böylesine önemli bir müsabakada Samsunspor açısından önemli olan kazanmaktı ve Samsunspor da öyle yaptı kazanmasını bildi.
n