n

n
n Ligin boyu kısaldıkça, ligde kalma yolunda hareket alanı daraldıkça, kaybedilen puan ya da puanların telafisi zorlaştıkça veya önemi arttıkça bunun farkına varan Samsunspor teknik ekip ve oyuncu kadrosu, son dört haftanın ardından hasret kaldıkları galibiyet ve üç puana zorlu Karşıyaka deplasmanında zor da olsa 1-0 lık skor sonrasında ulaşmasını bildi.
n
n
n
n Samsunspor adına alınmış olan bu anlamlı ve önemli galibiyetten dolayı başta Besim DURMUŞ ve teknik ekip olmak üzere oyuncu kadrosunu ve emeği geçen herkesi kutluyor bu galibiyetin bir galibiyetler serisine dönüşmesini, serinin başlangıcı olmasını diliyorum.
n
n
n
n Boşuna dememişler bir futbol takımının atanı da tutanı da çok iyi olunca; o futbol takımının sırtı kolay kolay yere gelmez diye. Bence bu müsabakada Samsunspor adına alınan galibiyet ve üç puanda ön plana çıkan isimler, 34 üncü dakikada gelen golün altına imzasını atmasını bilen Abdulkadir ÖZGEN ile dakika 75 te rakip takım adına kullanılan penaltı vuruşunda ve birden çok gol pozisyonunda gole izin vermeyen kaleci Soner ŞAHİN ile etkili ve mücadeleci oyunu ile eski takımına karşın bir yerlere ya da birilerine mesaj ve selam gönderen her topa kafasını ve gözünü sokan cansiperane bir şekilde mücadele örneği gösteren Cemil ADICAN isimleri olmuşlardır.
n
n
n
n Samsunspor oyuncularının ligde kalma yolunda deplasmanda Karşıyaka karşısında almış oldukları bu anlamlı galibiyet ve üç puanın çok daha önemli bir hale gelmesi açısından bu hafta sonunda kendi saha ve seyircisi önünde oynayacak oldukları Manisaspor müsabakasının kazanılması gerektiği düşüncesindeyim.
n
n
n
n Aksi bir sonuç haricinde bu deplasmanda alınmış olan galibiyet ve üç puanın hiçbir öneminin olmayacağı bence kaçınılmaz bir gerçek olur.
n
n
n
n Bundan dolayıdır ki;teknik ekip ve oyuncu kadrosu bir an önce deplasmanda Karşıyaka karşısında alınmış olan bu anlamlı galibiyet ve üç puanın etkisinden kurtulup, ayaklarını yere basıp fazla havalara girmeden önlerinde oynayacak oldukları Manisaspor müsabakasına konsantre olmalıdırlar diye düşünüyorum.
n
n
n
n Bu arada nasıl ki; Besim DURMUŞ ve ekibini bu müsabakadan önceki son dört karşılaşmada alınamayan galibiyet ve oyuna geç müdahalesi ile yapmış olduğu oyuncu değişikliği tercihlerinden dolayı eleştirdiysem; Karşıyaka galibiyetinde yapmış olduğu yerinde ve zamanında müdahaleleri nedeniyle de kutluyor alınan bu galibiyet ve üç puanda kenar yönetiminin 90 dakika boyunca olumlu etkisi ve katkısı olduğunu söylemek ve yazmak istiyorum.
n
n
n
n Örnek olarak da savunmanın göbeğinde bu müsabakaya Mahamoudoy KERE ile başlanılmasını,1-0 önde götürülen mücadeleye skoru korumak adına dakika 68 de ileri uçtan forvet hattından iki isimden biri olan Haluk TÜRKERİ nin oyundan alınarak orta sahaya bir fazla isim Erdem ŞEN in oyuna sokulmuş olmasını gösterebiliriz.
n
n
n
n Kısacası gerektiğinde yiğidi eleştirmesini bildiğimiz gibi, gerektiğinde hakkını da teslim etmesini biliriz.
n