İnsan ne yazacağını bilmiyor...
Aslında bazı gerçekler biliniyor, görünüyor ama tarafımızca kabullenilemiyor.
Kader maçı dedik, tarihi maç dedik...
Takım oynamıyor, bu takıma kimse sahip çıkmıyor diye haykırmamıza rağmen, biz oynatırız yeter ki birlik beraberlik içeresinde olup maç günü stadyumu dolduralım, bize Eskişehir de yaşatılanı bizlerde Denizlispor karşısında uygulayalım dedik.
Neredeyse ilk yirmi dakika aynı senaryo aynı sonuç. Taraftarımızın müthiş baskısıyla arka arkaya bulduğumuz iki golle çok sevindik. Ligin ikinci yarısında inanılmaz paralar harcayarak kadrosuna takviye yapan Denizlispor kağıt üzerinde baktığımızda kadro olarak daha iyi görünüyordu. Özellikle oyuna sonradan giren ve iki de gol atan Mehmet Akyüz'le Barış Örücü Denizlispor'un puan almasında ki en büyük etkenlerdi.
Yankaya'ya çarptık...
Gerek tribün olarak gerek futbolcuların sergilediği oyun bizleri memnun ediyordu, fakat maçı yönetenlerin huzursuzluğunu verdikleri kararlar açık ve net gösteriyordu. Bu sezon Samsunspor'un verilmeyen penaltıları ve yanlış kararları bu cendereden kurtulmasına müsaade etmedi.
Maç sonrasında soyunma odası koridorlarında futbolcularımızın isyanı gerçekten içler acısıydı. Evet dediler ki bu takım kayyumla yönetiliyor diye sahipsiz diye mi bu kadar çok taraflı düdük çaldınız diyerek isyanlarını dile getirdiler. Her şey iyi giderken hakem Özgür Yankaya'nın verdiği kararlar neticesinde daha doğrusu harbi yan kayaya çarpmışız.
Evet sahipsiz şehrin sahipsiz takımı...
Eminim bu güzel şehrimin vefasız vekillerinin birçoğu mutludurlar şimdi. Neden böyle diyorum... Çünkü şehrini sahiplenen çok değerli Valimizden rahatsız olan bir vekil, sakın ola Ankara'da ben milletimi temsil edeceğim bu halkın karşısına çıkıp alay etmeyin. Bu şehir insanının canını daha fazla yakmayın.
İddia ediyorum...
Çıkmadık candan umut kesilmez buradan taraftarlarımızı umut saçmıyorum ama, sen Samsunspor olarak kalan iki maçtan altı puan çıkart, belki de dört puan bile seni ligde tutacaktır. İddia ediyorum küme düşecek adaylar içerisinde ki takımlardan Eskişehirspor, Denizlispor ve Adana Demirspor'un kalan maçlarında iki de iki çekeceklerine inanmıyorum. Şansımız az olsa da bitmedi ama bugünkü yaşananlardan sonra demoralize olmamız gerekiyor.
Ne yapılabilir?
Kan değişimi yapılabilir. Böylesi hamleler her zaman takıma ayrı bir hava getirir. Gelen kim olursa olsun sahiplenip yanında durmamız gerekir. Haaa bu durumda bedava hoca gelmez. Kayyum ekibi de bu işin üstesinden gelebilmesi için, finans olarak şehrin dinamiklerinden ihtiyaç bekleyeceklerdir.
Evet tarihi maçta yara aldık, bu saatten sonra tutunmak belki zor olacak ama futbolcu arkadaşlar bugün ki sergiledikleri oyunu kalan iki maçta da sergilesinler, tarafımıza oynanan perde arkası oyunlara inat, sezon bitiminde inşallah ilahi adalet yerini bulacaktır.